Yurtta 30 Ağustos coşkusu

ÇELENKLER SUNULDU

Hakkari Valisi Ali Çelik, Hükümet Konağı’nın önünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı kapsamında düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Vali Çelik ve 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Ferat Vural tarafından Hakkari Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajlarının okunması ile devam etti. Törene; il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLİKTE DUA ETTİ

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kapsamında  Osmanbey Şehitliğinde il protokolü ile birlikte çelenk sunumu törenine katıldı. Dualara eşlik eden Vali Şıldak, şehit kabirlerini ziyaret etti. Daha sonra Vali Şıldak, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ile birlikte Valilik Şeref Salonunda tebrikleri kabul etti.

TURAN: NİCE BAYRAMLAR

Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine Iğdır Valisi Ercan Turan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cavit Tütüncü, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. Düzenlenen tebrikat töreninde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cavit Tütüncü ile birlikte tebrikleri kabul eden Vali Turan, “30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı en kalbi dileklerimle kutluyor, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde nice bayramlar diliyorum” dedi.

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy, Hakan Aksu, Ulaş Karasu, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Cüneyt Mutlu, Belediye Başkanı Adem Uzun, kurum müdürleri, adli ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Yılmaz Şimşek, şeref defterini imzaladı.

VALİ SERDENGEÇTİ: 102 YILLIK DEV DESTAN

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı’nda çelenk sundu. Vali Serdengeçti, “102 yıllık dev destan!  30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunduk. Bu vesileyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Milli Mücadele’mizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Türk ulusunun bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu simgeleyen Zafer Bayramı’nın  102. yılı  Erzincan’ın Tercan ilçesinde de coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı programı kapsamında gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından Kaymakam Neslihan Kısa Duman makamında tebrikleri kabul etti.

VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde de törenler yapıldı. Çelenk sunma töreni Kaymakam Yunus Emre Akpınar ve ilçe protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Kaymakam Akpınar, akabinde vatandaşlar ve güvenlik güçleriyle bayramlaştı. Akpınar, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu