Türkiye, sel felaketiyle boğuşan Bosna Hersek’i yalnız bırakmadı

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek’te meydana gelen sel felaketiyle ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Erdoğan, sel felaketinde hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Türkiye’nin Bosna-Hersek’in yanında olduğunu vurgulayan Erdoğan, AFAD, Kızılay ve TİKA’nın yardımlarını bölgeye ulaştırdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selden en çok etkilenen Jablanica, Konjic ve Fojnica başta olmak üzere, acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bölgeye yardımların gönderildiğini ifade etti. Yardımlar kapsamında, 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1.050 battaniye, 1.130 gıda kolisi, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, 2 su paleti, hijyen setleri, klima, buzdolabı ve içme suyu gönderildi.

Erdoğan, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü ve şu ana kadar 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 40 kişinin ise hala kayıp olduğunu belirterek, Bosna-Hersek halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye’nin merhamet ve şefkat elinin, zor günlerinde Bosna-Hersek halkının yanında olacağını bir kez daha vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu