Trump, Putin’i Ukrayna saldırısı durumunda Moskova’yı vurmakla tehdit etti

ANKARA-BHA

Trump, Putin’e hitaben “Eğer Ukrayna’nın peşine düşersen, seni çok sert vuracağım. Moskova’nın tam ortasından saldıracağım. Dostuz, bunu yapmak istemem ama başka seçeneğim yok” dediğini aktardı. Putin’in ise “Yok artık” şeklinde karşılık verdiğini belirten Trump, “Ben de ona ‘Var artık. Kubbeleri kafanın üstünden uçuracağım’ dedim” şeklinde konuştu. Trump, Putin’in Kremlin Sarayı’nın altındaki kubbelerde yaşadığına atıfta bulundu.

Çin’e de uyarı: “Tayvan’a müdahale halinde ekonomik yaptırımlar”

Trump, röportajında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e de Tayvan’a yönelik bir askeri müdahalede bulunması durumunda sert ekonomik yaptırımlar uygulayacağı uyarısında bulundu. “Tayvan’a girersen üzgünüm ama sana vergi uygulayacağım” dediğini belirten Trump, askeri müdahale yerine ekonomik önlemleri tercih edeceğini ifade etti. Şi Cinping’in de kendisinin “ne kadar deli olduğunu bildiğini” vurguladı.

Joe Biden’a eleştiri: “Çoğu zamanını uyuyarak geçiriyor”

Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim gününün “huzurlu geçmeyebileceği” yönündeki açıklamalarına da tepki göstererek, Biden’ın “ne olup bittiğinden habersiz” olduğunu savundu. “Günün çoğunu uyuyarak geçiriyor” diyen Trump, içerideki tehditlerin daha büyük olduğunu belirterek, radikal sol gruplara ve diğer iç düşmanlara karşı Ulusal Muhafızlar ve askerlerle kolayca baş edilebileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu