TransAnatolia Rally Raid Karlıova’da Heyecan Yarattı

Doğa, macera ve sporu bir araya getiren bu uluslararası yarış, bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacıyı Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında ağırladı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen yarış, 31 Ağustos’ta Mersin’den başladı ve 7 Eylül’de Van’da sona erecek. Yarışın Karlıova etabı, heyecanlı parkurlarıyla dikkat çekti.

Son olarak Tunceli Ovacık’tan start alan yarışmacılar, Kangallı, Pülümür, Yayladere, Körboğa ve Arıcılar etaplarında toplam 291 km’lik parkuru geçtikten sonra 5 Eylül Perşembe akşamı Bingöl’deki kamp alanında günü noktaladı. Altıncı gününde Bingöl’deki kamp alanında start alan yarışmacılar, Adaklı, Kaynakdüzü, Karlıova Hasanova (Şerefettin Dağı), Arakonak, Gevaş ve Bağlama etaplarından geçerek Van’a doğru devam edecekler.

Yarışın Karlıova etabında, sabah erken saatlerde Boncukgöze köyü bölgesinde start alınarak, Hasanova köyündeki Şerefettin Dağlarının zorlu parkuru geçildi. Yarışa güvenlik güçleri, 112 Acil servis ve itfaiye ekipleri destek verdi.

Bu yılki TransAnatolia Rally Raid’e Türkiye, İsviçre, İtalya, Romanya, Birleşik Krallık, Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, Japonya ve İspanya’dan yarışçılar katıldı. Yarışta 7’si raid olmak üzere toplam 36 motosiklet, 15’i raid olmak üzere 3 otomobil, 5 SSV ve 1 kamyon olmak üzere toplam 71 araç ve 91 yarışçı mücadele etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu