TİMBİR ve RTÜK’ten ‘Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü’ Çalıştayı

TİMBİR ve RTÜK’ten ‘Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü’ Çalıştayı

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından organize edilen “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” paneli, ‘Medya Fark Ederse Toplum da Fark Eder’ teması ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile birçok önemli davetlinin katıldığı panelde açılış konuşmasını yapan Dr. Basa, “Bugünün bizlerin duyarlılık boyutunu yükseltecek bir gün olacağına eminim” dedi.

“İnternet Medyası Etik Kuralları Üzerinden Çalışıyoruz”

Yerelden ve üyelerden gelen talepleri ilettiklerini dile getiren TİMBİR Başkanı Basa, “Karar vericilere elimizden geldiği kadar raporlama yapıyor ve yerelden, üyelerden gelen talepleri iletiyoruz. Bunda başarılı sonuçlar aldık, mutluyuz. İnternet Medyası Etik Kuralları üzerinden çalışıyoruz. Yarın ilk genel kurulumuzda teşekkül edecek etik kurulumuz bu alanda Türkiye’de ilk olacak metinleri meydana getirecek. “Güvenli İnternet Haberi Sitesi” sertifikasyonu çalışması ile tüm internet medyasının iyi/kötü ayrımını netleştireceğiz. İnternet Medyası Hukuki Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi kurarak, telif, kurumlar ile düşülen ihtilafları dostane biçimde ve hızlı suretle çözülmesine katkı sunacağız. Birlik Haber Ajansımız ile yerelden, dünyaya hizmet veren bir haber sitesi ve haber havuzu oluşturduk, bu bir model ve başarıları ile ülkemizin yüz akı olacak” dedi.

“Devletimiz, Milletimiz, Gönüllü Kuruluşlarımız Depremde En Önemli Görevlerini Yaptılar”

Depremi yaşamayan vatandaşların depremi anlayabilmeleri için deprem edebiyatının önemine değinen Dr. Basa, “Ankara Ticaret Odası’nda Radyo Televizyon Üst Kurulu ev sahipliğinde tüm İnternet Medya Birliği’nin organizasyonunda gerçekleşen Çalıştay da bize de söz hakkı verdiler ve naçizane anlatmak istediklerimizi burada anlatma şansı yakaladık. Devletimiz, milletimiz gönüllü kuruluşlarımız depremde en önemli görevlerini yaptılar. Depremi birebir yaşamayan o bölgelere gidip görmeyen gerçeklerden fazla haberi olmaz. Herkes görevini yaptı fakat ben bir kesimin görevini yapmadığına inanıyorum.1999 Marmara Depreminden sonra sanatkarlarımız, şairlerimiz, yazarlarımız, ressamlarımız, fikir ve ilim adamlarımız özellikle bir deprem edebiyatı çıksın istedim. Edebiyatımızda bir deprem akımı olsun istedim. Şiirler yazılsın, filmler çekilsin, diziler çekilsin istedim maalesef ıskaladım. Deprem edebiyatı akımı oluşsun ve gelecek kuşaklara aktarılsın istedim. Bu eksik. Bu noktada neler yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu