Taziye yemeği için bankalardan faizle para çekme dönemine son

 “TAZİYE SAHİPLERİNİN ÇOĞU BORÇLANIYORDU”

Taziye evlerine belediye tarafından ücretsiz olarak gönderilen yemekler ile alakalı halk, muhtarlar ve imamlardan birtakım şikayetler aldıklarını belirten Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, sessizliğini bozarak açıklamalarda bulundu. Eşbaşkan Sönük, “Belediye yemek verdiği için taziye sahipleri de yemek almak durumunda kalıyordu.

Batman halkının yüzde 10’u taziyesini kendi imkanları ile yapabilirken yüzde 90’ı kredi çekmek veya borç almak durumunda kalıyordu. İmamlardan da birtakım eleştiriler aldık. Belediye yemek verdiği için taziye sahipleri de yemek almak zorunda kalıyorlar ve çoğu kişi bu yemeği kredi çekerek alıyordu. Din alimlerimiz bunun dinen caiz olmadığı, kredi yoluyla faiz yükü altına girildiği bunun da dinen haram olduğu, bu uygulama ile insanların günaha girdiklerini, dolayısıyla bu hizmete son verilmesi gerektiğini dile getirdiler. Bu tarz eleştiri ve şikayetler geldiği için biz de üzerimize düşeni yapmaya karar verdik” dedi.

“YARDIM ETMEYE HAZIRIZ”

Taziye evlerinin çay, şeker, bardak, elektrik, su ve doğalgaz masraflarını yine belediye olarak karşıladıklarını kaydeden Eşbaşkan Sönük, “Bunun yanı sıra maddi durumu olmayan vatandaşlarımızın belediyeye başvurması halinde Sosyal İşler Müdürlüğümüz vasıtası ile gerekli olan tüm yardımları yapmaya hazırız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu