Sivas, ilk 10 içerisinde 9 ayrı derece elde ederek dikkat çekti

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas, 16. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına damga vurdu. Yarışmaya, 12 robotla katılım sağlayan öğrencilerimiz, ilk 10 içerisinde 9 ayrı derece elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

16. Uluslararası MEB Robot Yarışması tamamlandı. Erzurum’da gerçekleştirilen Yarışmaya, Sivas’tan 12 robot ile katılım sağlayan öğrenciler ilk 10 içerisinde 9 ayrı derece elde ederek dikkatleri üzerine çekti.

17 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 1003 kurum, 6691 katılımcı ve 2687 robotla başvuru yapılan yarışma 13 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Yarışmaya Sivas’tan katılım sağlayan okullar, Temel Seviye Çizgi İzleyen kategorisinde Türkiye’nin farklı illerinden gelen 203 robot arasından yüksek sıralamalar elde ederek finale kalma başarısını gösterdi.

Final etabında ise öğrenciler, ilk on içerisinde 9 ayrı derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Gürün Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise lise gurubunda 450 yarışmacı arasından mini sumo kategorisinde Gökpınar isimli robotuyla 1. Oldu.

Sivas’ta Derece Elde Eden okullar şu şekilde.

Gürün Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, Serkan Ayyıldız’ıın danışmanlığını yaptığı öğrenciler; Metin Ulaş ve Umutcan Karadeniz’in geliştirdiği GÖKPINAR isimli robotuyla 1.

Selçuk Ortaokulundan öğretmen Osman Batur Dağdeviren’in danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Elif Dağdeviren ve Zeynep Betül Baş’ın geliştirdiği SİROLİNE isimli robot 2.

Yavuz Selim Ortaokulundan öğretmen Günay Güzel’in danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Arda Şen ve Ömer Faruk Doğan’ın geliştirdiği ŞENROBOT isimli robot 3.

Selçuk Ortaokulundan öğretmen Özgür Şeremet’in danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Emre Gökalp Kuştarcı ve Yusuf Bulut’un geliştirdiği PİST KRALI isimli robot 4.

Selçuk Ortaokulundan öğretmen Özgür Şeremet’in danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Elif Dağdeviren ve Zeynep Betül Baş’ın geliştirdiği MACHİNE isimli robot 5.

TED Kolejinden öğretmen Güven Ova’nın danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Gökhan Sakarya ve Elif Sakarya’nın geliştirdiği DOĞRU YOL isimli robot 7.

Sivas Akademi Yeni Çizgi Okullarından öğretmen Melike Sümbül’ ün danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Mehmet Erdem Duman ve Muhammed Emir Yalçınkaya’nın geliştirdiği ROBO AYÇ isimli robot 8.

Selçuk Ortaokulundan öğretmen Özgür Şeremet’in danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Yusuf Bulut ve Mehmet Faik Derdiyok’un geliştirdiği FAKEBOT isimli robot 9.

Ziya Gökalp Ortaokulundan öğretmen Ahmet Kapçak’ın danışmanlığını yaptığı, öğrenciler; Yusuf Erdem Kapçak ve Zeynep Gülce Kapçak’ın geliştirdiği ROBOYEK isimli robot 10. oldular.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu