Rektör Şengönül, görevi devraldı

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin yeni Rektörü Ahmet Şengönül, “Öğrencilerimizin entelektüel gelişimine katkı sunacak sosyal ve kültürel projelere de destek olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) Rektörlük Devir Teslim Töreni yapıldı.

8 yıl boyunca Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Alim Yıldız, görevini Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e devretti.

Düzenlenen törene SCÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, önceki dönem Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, önceki dönem yönetim, basın mensupları ve görevliler katıldı.

Görevini devreden Prof. Dr. Yıldız, Rektör Prof. Dr. Şengönül’e yeni görevinde başarılar diledi.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Şengönül yaptığı konuşmada “Bugün, yarım asırlık bir geçmişi olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış olmanın onurunu ve sorumluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemize, ülkemize ve şehrimize hizmet etme şerefini şahsıma layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum. Ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayın Abdullah Güler Grup Başkanımıza ve ekibine, Sayın Milletvekillerimiz Hakan Aksu ve Rukiye Toy’a şükranlarımı sunarım.” dedi.

Konuşmasının devamında “Bu önemli görevi devralırken, üniversitemizi daha ileriye taşımak için büyük bir azimle çalışacağıma ve bu süreçte tüm akademik ve idari kadromuzla birlikte el ele vererek üniversitemizi daha güçlü bir konuma getireceğimize yürekten inanıyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, ülkemizin köklü eğitim kurumlarından biri olarak, bilimsel araştırmalarda, eğitimde ve topluma hizmette öncü bir rol üstlenmektedir. Bizler de bu mirası daha ileriye taşımak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin en iyi koşullarda çalışmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin adını daha fazla duyurmak için var gücümüzle çalışacağız.” diyerek sözlerine devam etti.

Rektör Şengönül “Bu süreçte Yüce Devletimizin hassasiyetlerine uygun olarak akademik özgürlük, şeffaflık, iş birliği ve yenilikçilik ilkelerimizden taviz vermeden hareket edecek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda, öğrencilerimizin entelektüel gelişimine katkı sunacak sosyal ve kültürel projelere de destek olmayı sürdüreceğiz. Hep birlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere taşıyarak ve Sivas ilimize katkı sağlayacak girişimlerimiz gerçekleşecek ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için durmadan çalışacağız.” ifadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.

Tören sonunda Prof. Dr. Yıldız tarafından Rektör Prof. Dr. Şengönül’e cübbe giydirilerek teşekkür belgesi takdim edildi

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu