Rehin alma olayı ve çatışmada yaralanma yok

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik gerçekleşen terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin de yaralandığı olayla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’na ve hastanelerde görev yapan tüm sağlık çalışanlarına yaralılara hızla müdahale edilmesindeki özenleri için teşekkür eden Yerlikaya, saldırının detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Yerlikaya, Ankara’da bulunan Bilkent Şehir Hastanesinin önünde açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırının 15.26’da gasp edilen bir taksinin TUSAŞ’ın girişine yaklaşmasıyla başladığını ifade etti. Araçtan inen biri kadın, diğeri erkek iki teröristin etrafa ateş açarak şehitlere neden olduklarını belirten Yerlikaya, saldırganlardan kadın olanın 15.30’da yaralanması üzerine çıkamayacağını anlayınca kendini patlattığını söyledi.

Yerlikaya, jandarma ve özel harekat ekiplerinin hızla olay yerine intikal ederek 15.52’de erkek teröristin akademi binasına saklandığını tespit ettiklerini anlattı. Cam kaplamalı giriş alanında teröristi etkisiz hale getirebilmek için özel harekat polislerinin yüksek hızla kapıyı kırarak içeriye girdiğini ve teröristle çatışmaya başladıklarını belirtti. Çatışma sırasında teröristin iki el bombası atarak saldırıyı sürdürmeye çalıştığını, ancak ekiplerin dikkatli ve soğukkanlı hareket ederek teröristi binanın üst katlarına doğru sıkıştırdığını vurguladı.

“Çalışanların rehin alınması gibi bir durum yaşanmadı” diyen Yerlikaya, özel harekat ekiplerinin cesur ve kararlı müdahalesi sayesinde olası bir tehlikenin önlendiğini ifade etti. Erkek teröristin üçüncü kata çıkarak bir tuvalete saklandığını ve 16.40’ta kaçamayacağını anlayarak kendini patlattığını belirten Yerlikaya, çatışma sırasında güvenlik görevlilerinin yaralanmadığını el bombası sebebiyle yaralanmalar olduğunu açıkladı.

Açıklamasının sonunda şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yerlikaya, saldırıya karşı sergilenen kararlılığın, halkın güvenliğine verilen önemin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Yerlikaya, Mardin’de kırmızı kategori ile aranan ve etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili de bilgi verdi. Yerlikaya, büyük Türkiye ideali için çalışmaya devam edeceklerini de söyledi ve çatışma ile ilgili daha detaylı bilgilerin basına paylaşılacağını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu