Pekmez yapmak zorlaşıyor toprak bulunmuyor!


Başkentin Beypazarı İlçesinde bağ bozumunun ardından üzümler sıkılarak suyu çıkartılırken, pekmez yapımında kullanılan, toprağın zor bulunduğu kaydedildi.

featured






Yaşar Tonbak / ANKARA-BHA

Başkentin Beypazarı ilçesinde bağ bozumunun ardından üzümler sıkılarak suyu çıkartılırken, pekmez yapımında kullanılan, toprağın zor bulunduğu kaydedildi.
Pekmez’in olmazsa olmazlarından pekmez toprağı bulamayan vatandaşlar, pekmezlerini kaynatmakta ve pekmez yapmakta zorlandıklarını belirtti.
İlçenin Kaplan ve Sarıağıl Mahallesi arazilerinde bulunan Pekmez yapımında kullanılan Toprak’tan temin edemediklerinden şikâyetçiler.
Kaplan mahallesinde bir vatandaş, tarlasından alınan Pekmez toprağını alanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu ileri sürüldü.
Kaplan mahallesine çok yakın olan Sarıağıl mahallesi muhtarı Mehmet Ali Dikmenlioğlu, köylerinde asmacılığı (üzüm) çok geliştirdiklerini ve sonbahar aylarında bağ bozumunun akabinde, üzümleri sıkarak pekmez yapmaya çalıştıklarını ama pekmezi pekmez yapan toprağı temin etmede zorlandıklarını söyledi.
Pekmez’in olmazsa olmazlarından olan pekmez toprağı, pekmezi tamamen konsantre ederek, kıvama gelmesini sağladığı belirtildi.

Pekmez yapmak zorlaşıyor toprak bulunmuyor!


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu