Özgür Özel, ABD’de konuştu: Yurt dışında Türkiye’nin sesiyiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York’taki Türkevi önünde önemli açıklamalarda bulundu. Türkevi’ni ziyaret eden Özel, burada yaptığı basın toplantısında, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğine Sosyalist Enternasyonal’in verdiği desteğin büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. “Bu binalar kalır, iktidarlar gelir ve gider; önemli olan Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde korunmasıdır” diyen Özel, CHP’nin sosyal demokrat kimliğinden ödün vermeden Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve dünya genelindeki mazlumlar için mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

Özel, Türkiye’nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, resmi temaslarını bundan böyle Türkevi’nin imkanları doğrultusunda sürdüreceklerini belirtti. “Artık New York’ta resmi toplantılarımızı otel odalarında değil, Türkevi’nde yapmayı düşünüyoruz” diyen CHP lideri, Dışişleri Bakanlığı’nın kendilerine gösterdiği misafirperverlikten de bahsetti.

Kıbrıs konusuna da değinen Özel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yapılan görüşmede, Kıbrıs davasının CHP tarafından sonuna kadar takip edileceğinin altını çizdi. “Biz Türkiye’nin ana muhalefet partisiyiz, yurt dışında da Türkiye’nin sesiyiz. Kıbrıs davasını ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecini güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Özel, toplantıda gündeme gelen Filistin meselesine de değindi ve ABD ve İsrail’in tutumunu eleştirdi. “Hem ABD hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ayşenur’un İsrail tarafından vurulmasını üzüntüyle karşılıyoruz. ABD, İsrail’e karşı yumuşak karnından dolayı vatandaşına sahip çıkamamıştır” şeklinde konuştu.

Özgür Özel daha sonra Türkevi’nde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi ve KKTC’nin tanınması için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Özel, sosyal medya hesabından “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklı davasının er ya da geç hak ettiği noktaya ulaşacağına yürekten inanıyoruz.” açıklaması yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu