Otomotivde 749 firmaya 459 milyon lira ceza kesildi


Ticaret Bakanı Bolat, otomotiv ve emlak sektöründe yapılan düzenleme ve denetim faaliyetlerine ilişkin açıklamalar yaptı. Bolat, otomotiv sektöründe yapılan düzenlemelerin ardından 749 firmaya yaklaşık 459 milyon lira idari para cezası uygulandığını, haksız ticari uygulamalarda bulunan 1.007 emlak işletmesine de yaklaşık 101 milyon lira idari para cezası kesildiğini açıkladı.

featured






ANKARA-BHA

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve emlak sektöründe yapılan düzenleme ve denetim faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, otomotiv alanında bugüne kadar 749 firmaya toplam 459 milyon lira ceza kesildiğini belirterek, araç fiyatlarındaki spekülatif köpüğün ortadan kalktığını vurguladı. Ayrıca, 1.007 emlakçıya 101 milyon lira idari para cezası uygulandığını ifade etti ve ihtiyaç halinde ilave tedbirlerin devreye alınabileceğini kaydetti.

Bakan Bolat, otomotiv piyasasında yaşanan spekülatif fiyat oluşumları, stokçuluk ve sıfır taşıta erişim gibi sorunları ortadan kaldırmak için yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yapılan düzenlemeler ve yoğun denetim faaliyetleri sayesinde, vatandaşların sıfır ve ikinci el araçlara ulaşımının kolaylaştığını ifade eden Bolat, “Satış kampanyaları ve ciddi fiyat indirimleri ile vatandaşımız lehinde olumlu sonuçlar elde edildiği görülmekte” dedi.

Ticaret Bakanı Bolat: Otomotivde 749 firmaya 459 milyon lira ceza kesildi


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu