Okul sporlarında başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Okul sporlarında Muğla ve ülkenin gururu öğrenciler ödüllendirildi

Okul sporları müsabakalarında, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren, Türkiye ve Muğla’yı başarıyla temsil eden 77 öğrenci ödüllendirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül törene, Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, protokol üyeleri, sporcular, aileleri, antrenörleri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Gençlik Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı olarak çocukların hem eğitimini hem de sportif faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirmeleri amacında olduklarını söyledi.

2021-2022 eğitim öğretim yılında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, okul sporları için Muğla’ya iki milyon lira bütçe ayrıldığına dikkati çeken Gökcan, şunları kaydetti:

“Bu bütçeyle çocuklarımız, bugün buralarda güzel başarılara imza attı. Bu bizim için yeterli mi tabiî ki değil. Biz istiyoruz ki çok daha fazla bütçeler ayrılsın, çocuklarımız sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri çok daha iyi imkanlara sahip olsunlar. Bugün 6 ilçemizde gençlik merkezlerimiz var, futbol sahalarımız var. Her geçen gün tenis kortlarımızın sayısını arttırıyoruz. Amacımız Muğla’da yaşayan çocuklarımız ve gençlerimizin her türlü sportif faaliyetlerini güzel bir şekilde yapmasını istiyoruz. Emeği geçen başta Sayın Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Gençlik Spor İl Müdürümüz olmak üzere hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu gururu yaşattığınız için çok teşekkür ederiz.”

BAŞARILI SPORCULAR, YÜZDE YÜZ TAM BURSLU ÜNİVERSİTEYE GİTME HAKKINA SAHİPLER

Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş da sporcu öğrencileri emek, gayret ve fedakarlıklarından dolayı kutladı.

Muğla’da yaklaşık 363 okulun spor faaliyetlerine katıldığını belirten Açıkbaş, “Şu anda 9 bin 800 lisanslı sporcumuz var. 1500’ün üzerinde ilkokul seviyesinde müsabakalara iştirak eden öğrencilerimiz var. 176 okul takımımızı, il dışındaki müsabakalara gönderdik. Bu aynı zamanda spor turizmi adı altında değerlendirebileceğimiz bir faaliyet. Her öğrenci, kendi memleketlerine döndükleri zaman Muğla’nın turizm elçisi olarak çalışmaktadır. Gençlik ve Spor İl Müdürü “Gençlik Spor Bakanlığının YÖK’le yapmış olduğu protokol kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın da destek ve himayeleriyle okullarda, kulüplerde başarılı olan tüm sporculara, yüzde yüz tam burslu üniversiteye gitme imkanı sağlıyor. Şu anda salondaki öğrenci kardeşlerimiz, elde ettikleri başarılarla vakıf üniversitelerine, özel üniversitelere tam burslu gitme hakkına sahipler. İnşallah önümüzdeki günlerde elde edeceğimiz derecelerle biz bu sayılarımızı arttırmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise hiçbir başarının tesadüf olmadığına vurgulayarak, “Tüm bu başarıların elde edilmesinde başta Sayın Valimiz Orhan Tavlı olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, büyük desteği olan anne babalarınıza, öğretmenlerinize, antrenörlerinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Menteşe Şemsiana Anaokulu basketbol ritim grubundaki öğrencilerinin gösterileri ve Dumlupınar İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi.

Tören, okul sporları kategorilerinde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceye giren sporcu öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (Milas Medya)

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu