Muhtarlar Günü ne zaman kutlanıyor?

Türkiye’de her yıl 19 Ekim tarihinde Muhtarlar Günü kutlanıyor.

Köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan muhtarlar için, yılda bir gün Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor.

MUHTARLAR GÜNÜ NE ZAMAN?

2015 yılında Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak 19 Ekim’in “Muhtarlar Günü” ilan edilmiştir.

Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir.”

“Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

Muhtarlar Günü Mesajları

“Muhtarlarımız, mahallerimizin birer lideri ve temsilcisi olarak bizler için büyük bir önem taşır. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü kutlu olsun, nice güzel hizmetlere imza atmanız dileğiyle.”

“Muhtarlar, mahallemizin sesi, halkın temsilcisidir. Gösterdikleri özveri ve hizmetleriyle gurur duyuyoruz. Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

“Muhtarlar, mahallenin nabzını tutan, her zaman çözüm arayan gönüllü hizmetkarlardır. Tüm muhtarlarımızın bu anlamlı günü kutlu olsun.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu