Milli Savunma vurgusu: Yılmaz’dan terör saldırısına tepki

Yaren YALNIZ / SAMSUN-BHA

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Samsun’da düzenlenen Deneyim Paylaşım toplantısında, önemli açıklamalarda bulunan Yusuf Ziya Yılmaz terör saldırısına sert tepki gösterdi.

Terör Saldırısına Tepki: Bağımsızlık ve Güvenlik Hedeflerimizden Geçmeyeceğiz

Yusuf Ziya Yılmaz, TUSAŞ’a yapılan saldırının ardından şu ifadeleri kullandı:

“İçimiz kan ağlıyor bir kere bu duygularla aslında bugünkü toplantıyı açmak istiyorum çünkü Türkiye’nin adeta kalbi diyebileceğiniz bir tesise hain teröristler saldırdılar. Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin.Türkiye’nin tam bağımsız milli savunma sanayinin kalbi olan o tesis ve o tesislerin bu ülkenin bu coğrafyanın ne kadar önemli tesis olduklarını onlar biliyorlar ve oradan kalbinden Türkiye’yi vurmayı hedefliyorlar. Demek ki onların canını orası çok acıtıyor. Demek ki onlar için o bizim yıllardır söylediğimiz tam bağımsız milli savunma sanayimizi kurmamız gereğine dönük olan vurgularımızın ne kadar haklı sebepler içerdiğini gösteren güzel bir olay onların en çok canını yakan yer olduğunu göstermesi o bakımdan bu bizim hırsımızı arttıracak. ” dedi.

Terör Saldırısı Bağımsız Savunma Azmimizi Arttıracak

Yılmaz, TUSAŞ’ın teröristlerin en çok canını yakan yer olduğuna dikkat çekerek, “Bu bizim tam bağımsız milli savunma sanayi kurma mücadelemizle ilgili motivasyonumuzu yükseltecek.” dedi.

Saldırı sonrası işlerine devam eden çalışanların kahramanlıklarına vurgu yaptı.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin savunma sanayi konusundaki bağımsızlık vurgularının önemini dile getirerek, “Bu olaylarla görüyoruz.” ifadesini kullandı. Savunma sanayisindeki bağımsızlık mücadelesinin haklı sebeplerle dolu olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu