Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: Irak’ın kuzeyinde PKK’ya ait 24 hedef vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyine yönelik büyük çaplı bir hava harekâtı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bakanlık, PKK/KCK ve diğer terör örgütlerine ait hedeflerin vurulduğu bu operasyonda, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde teröristlerin barındığı 24 mağara, sığınak ve depo gibi stratejik noktaların imha edildiğini açıkladı. Operasyonun, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapıldığı vurgulandı.

Harekâtta, özellikle sorumlu düzeydeki teröristlerin bulunduğu hedeflerin vurulduğu ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiğini belirten açıklamada, operasyon sırasında yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı ve sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin güvenliği ve milletin bekası için terörle mücadelesine son terörist etkisiz hale getirilene kadar aynı azimle devam edeceğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu