Kerem Aktürkoğlu 3 golle ilk yarıda fişi çekti!

BHA SPOR SERVİSİ

Portekiz Premier Ligi’nin 9. haftasında Benfica, Rio Ave ile karşılaştı ve milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, ilk yarıda attığı hat-trick ile maçın yıldızı oldu. Bu karşılaşmada Kerem’in yanı sıra Orkun Kökçü de Benfica’nın ilk 11’inde yer alırken, Rio Ave’de Demir Ege Tıknaz başlangıç kadrosunda bulundu.

Sezon başında Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Rio Ave karşısında harika bir performans sergiledi. Maçın 12. dakikasında Aursnes’in sağ kanattan yaptığı ortadan dönen topu değerlendiren Kerem, rakibinden ustaca sıyrılarak vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

Sadece dört dakika sonra, Angel Di Maria’nın ortasını mükemmel bir şekilde değerlendiren Kerem, kaleci Miszta’nın açıldığı anda kaleye sırtı dönük bir kafa vuruşu yaparak farkı ikiye çıkardı.

İlk yarının son dakikalarında, 45+2. dakikada Di Maria’nın içeri çevirdiği top savunmadan sekti ve Kerem’in önüne düştü. Sağ çaprazdan yerden yaptığı vuruşla bir kez daha fileleri havalandırarak hat-trick yaptı ve takımının 3-0’lık üstünlüğünü sağladı.

Mücadele Benfica’nın 5-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu maçla birlikte Kerem, Benfica formasıyla çıktığı 7. karşılaşmada 10. gol katkısını vermiş oldu. Transfer olduktan sonra her maçta skora katkı sağlamayı başaran 26 yaşındaki kanat oyuncusu, toplamda 8 gol atarken 2 asist de yaptı ve bu performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu