Kenan Yıldız İtalya derbisinde tarihe geçti!

BHA SPOR SERVİSİ

Inter, Guiseppe Meazza Stadyumu’nda konuk ettiği Juventus ile karşı karşıya geldi ve zorlu mücadele 4-4’lük eşitlikle sona erdi. Maçta öne çıkan isim ise 19 yaşındaki milli yıldız Kenan Yıldız oldu; genç oyuncu, iki gol atarak tarihe geçti.

Ev sahibi Inter, 15. dakikada Piotr Zielinski’nin kaydettiği golle öne geçti. Ancak bu üstünlük uzun sürmedi; Dusan Vlahovic, 20. dakikada skoru eşitledi. Juventus’un Weah ile bulduğu 27. dakikadaki golle siyah-beyazlılar öne geçti. İlk yarının sonlarına yaklaşırken Mkhitaryan, 35. dakikada durumu 2-2’ye getirdi, ardından Zielinski’nin 37. dakikada kullandığı penaltı ile Inter yeniden öne geçti ve devreyi 3-2 önde kapattı.

İkinci yarıya etkili başlayan Inter, Dumfries’in 48. dakikada attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Ancak yedek kulübesinde başlayan Kenan Yıldız, 61. dakikada oyuna girdi ve 71. dakikada takımına umut verdi. Genç futbolcu, 82. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak skoru 4-4’e getirdi ve maçta son sözü söyledi.

Türk milli takımının yıldız ismi Kenan Yıldız, Serie A tarihinde Juventus ile Inter arasında oynanan bir maçta iki gol atan en genç oyuncu olarak adını tarihe yazdırdı (19 yaş 176 gün)…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu