İsrail’in Lübnan’daki saldırısında üç gazeteci hayatını kaybetti


Lübnan basınına göre, İsrail’in Hasbiya bölgesinde gazetecilerin kaldığı misafirhaneye düzenlediği saldırıda üç gazeteci hayatını kaybetti.

featured






ANKARA-BHA

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyindeki Hasbiya bölgesine düzenlediği saldırıda, Al Mayadeen televizyonunun kameramanı Ghassan Najjar, mühendis Mohamed Reda ve Hizbullah’a ait Al Manar kanalında çalışan bir kameramanın da aralarında bulunduğu üç gazeteci yaşamını yitirdi.

Reuters’ın aktardığına göre, saldırı sırasında gazetecilerin kaldığı bungalovun doğrudan hedef alındığı bildirildi. Al Mayadeen’in direktörü Ghassan bin Jiddo, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “İşgalcinin gazetecilerin konutunu hedef alması kasıtlıydı. Saldırının tüm sorumluluğu İsrail güçlerine aittir.” ifadesini kullandı. Bu olay, İsrail’in başkenti Beyrut’un güneyindeki Al Mayadeen bürosuna yönelik bir saldırının gerçekleştirilmesinden yalnızca 24 saat sonra meydana geldi. Bu önceki saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, aralarında bir çocuğun da bulunduğu beş kişi yaralanmıştı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları Beyrut’un güneyinde yoğunlaşmış durumda. Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesine toplam 12 hava saldırısı düzenlendi. Beyrut’un Amirkan, Hureyk ve Burc El Baracine mahalleleri İsrail uçakları tarafından hedef alındı. İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, saldırı öncesinde bölgedeki sivillere tahliye çağrısında bulundu, ancak bazı bölgelerde uyarı yapılmadan saldırıların gerçekleştirildiği belirtildi.

Lübnan’da son bir yıl içinde artan çatışmalarda can kayıpları ciddi boyutlara ulaştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana 2.593 kişi yaşamını yitirdi, 12.119 kişi yaralandı. Ölenlerin 104’ü çocuk, 194’ü kadın olarak kaydedildi. Ayrıca, Lübnan genelinde yüz binlerce insan yerinden edildi ve bunlardan 486 bin kişi Suriye’ye sığındı.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki çatışmalar sırasında beş askerin daha öldüğünü açıkladı. Yaralanan yedi askerden dördünün durumu ağır olarak ifade edildi. 30 Eylül’de Lübnan’ın güneyinde başlatılan “sınırlı ve yoğun” kara saldırıları sırasında toplam 24 İsrail askeri hayatını kaybetti.

İsrail’in Lübnan’daki saldırısında üç gazeteci hayatını kaybetti


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu