İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı; bu bir savaş ilanıdır!

Lübnan’da Hizbullah örgütünden devam eden bombardımanla ilgili İsrail’e yanıt geldi!..

Hasan Nasrallah, İsrail’in tüm kırmızı çizgileri aştığını vurguladı. “Bu, toplu katliamdan başka bir şey değildir. Bu bir savaş ilanıdır” dedi. Hizbullah liderinin konuşması esnasında ise İsrail jetleri Beyrut üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi.

Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’da meydana gelen iletişim cihazlarının patlatılmasına ilişkin ilk defa açıklamada bulundu. 48 saat içerisinde yaşananların kendisini açıklama yapmaya ittiğini belirten lider “Bu bir savaş ilanıdır” dedi.

3 Binden fazla kişinin yaralandığına dikkat çeken Nasrallah “Bu tamamen kasıtlı olarak 5 bin Lübnanlıyı öldürmeyi planlayan bir saldırıdır” dedi. Yaşananların ne insani ne de etik düzeyde hiçbir şeyi dikkate almaksızın tüm yasa ve kırmızı çizgilerin ihlali olduğunu vurguladı.

Saldırıları “terörist bir eylem” ve “katliam” olarak tanımlayan Nasrallah, daha güçlü olacaklarını ve daha kötüsüne hazırlanacaklarını belirtti. İsrail ordusunun cihazların patlatılmasındaki asıl hedefinin 4 bin kişiyi öldürmek olduğunu da söyleyen lider, “Düşmana şunu söylüyoruz, Lübnan cephesi Gazze’deki savaş sona erene kadar durmayacaktır” dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın canlı yayında açıklama yaptığı süre boyunca İsrail jetlerinin Beyrut üzerinde alçak uçuş gerçekleştirmesi de dikkat çekti. İsrail jetleri uçuş esnasında ses sınırını aştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu