İnsan ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Cengiz Özdiker’den televizyon kanallarına uyarı

HİLAL ACAR /ANKARA-BHA

Dr. Özdiker, yaklaşık 50 özel şahıs ve TV konuşmacısına hitaben yazdığı mektupta, “Bu tür yanlı propaganda niteliği taşıyan söylemlerin önlenmesi gerektiğini vurguladı. Televizyon haberleri ve yorumlarında dikkatli olunması gerektiğini belirtti. ‘Her ortamda katkı sağlayıp, destek veriniz’ çağrısında bulundu.

İnsanlık tarihinin savaş, terör, şiddet ve felaketlerle dolu olduğunu ifade eden Dr. Özdiker, “Gerçek hayatta yaşananların sinema ve televizyon aracılığıyla evlerimize girmesi, tüm devletler ve insanlık için büyük bir sorun haline geldi” dedi.

Yazısında, savaşlar ve terör karşısında yöneticilerin ve medya çalışanlarının duyarlılığına dikkat çeken Özdiker, “Dünyanın neresinde olursa olsun, terör ve yapısal şiddet altında kalan bireyler sürekli bir korku ve kaygı içinde yaşamaktadır. İnsanlığa zarar verebilecek her türlü silahın kullanım ihtimali her an mevcuttur” ifadelerini kullandı.

Özdiker, savaşların ve terörizmin sebeplerinin büyük-küçük çıkar hesapları olduğunu belirterek, dünya barışının korunması için devletler ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü vurguladı. “Savaşlara ve teröre son verilmesi için tüm yöneticilere, bilim insanlarına ve topluma çağrıda bulunuyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu