Gordion Arkeofilm Festivali’nin ilk gösterimi Ankara Kent Konseyi’nde!


Gordion Arkeofilm Festivali’nin ilk gösterimi 26 Eylül’de Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleşecek.

featured






NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Gordion Vakfı tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı, Polatlı Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi (AKK) destekleriyle hayata geçirilen Gordion Arkeofilm Festivali‘nin ilk gösterimi 26 Eylül’de Ankara Kent Konseyi‘nde gerçekleşecek.

Festival, “Kültürel Miras” teması etrafında, tarihsel, kültürel ve doğal çevreyi geleceğe taşıma amacı gütmesinin yanı sıra kentimizin ve Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformda tanıtmakta büyük bir rol oynuyor.

Festival sayesinde kültürel mirasın tanıtımı gerçekleşecek

Kültür turizminin gelişimine önemli katkılar sağlayan festivalin bir diğer önceliği de belgesel ve etkinlikler yoluyla kültürel mirasın tanıtımını gerçekleştirmek.

Gordion Arkeofilm Festivali, katılımcılara sadece izleme fırsatı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda kültürel değerlerimizi koruma bilincini artırmayı da hedefliyor. Kültürel altyapının sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek kuşaklara duyarlılığı artırarak ülke turizmini geliştirecek.

Festival 26-29 Eylül’de Ankara ve Polatlı ile Yassıhöyük Mahallesi’ndeki antik kentte izleyicilerle buluşacak. Festivalin ikinci günü saat 09.30’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde, üçüncü ve dördüncü günü ise Polatlı Gordion’da gerçekleştirilecek.

Gordion Arkeofilm Festivali’nin ilk gösterimi Ankara Kent Konseyi’nde!


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu