GENÇLER HAYALLERİNİ DİJİTALE TAŞIYACAK
GENÇLER HAYALLERİNİ DİJİTALE TAŞIYACAK
NFT UZMANI YETİŞTİRECEK PROJENİN STARTI VERİLDİ
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun, Kültür ve Turizm Bakanlığı “ Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı “ kapsamında yürüttüğü “ Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor “projesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile başladı. Projenin açılış dersi AHBV Turkuaz salonda gerçekleştirildi.
Ankara’nın tanıtımına dijital destek.
Açılış programına Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Emire Cete, AHBV İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ve öğretim üyesi Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve eğitimlere katılmak için başvuru yapan öğrenciler katılım gösterdi. Ayrıca projeyi çevrimiçi olarak Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce öğrenci takip etti.
Dr.. BASA “ Hayallerimiz, dijitale taşımak için buradayız.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa “ İMEF güvenli interneti önemsediğimiz kadar internetin kültür endüstrisi üzerindeki etkisini de yakından takip ediyoruz. “ Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor “ projemiz ile kültür endüstrisinde önemli yer edinen NFT konusunda ilk adımı atmış bulunuyoruz.
Ankara’nın tanıtımına dijital destek.
Proje sonunda Ankara’nın 100 değerinin NFT’sini yaparak dijital sergi açmış olacağız. Böylece hayallerimizi dijitale taşımış olacağız. Ben bize bu imkanı sağlayan proje paydaşımız AHBV İletişim Fakültesi’ne ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza teşekkür ediyorum “ dedi.
İMEF başkanı Dr. Basa’nın ardından AHBV İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Emire Cete’de açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Avşar konuşmasında içeriklerin özgünlüğü konusuna vurgu yaparken, proje daire başkanı Emire Cete ise bakanlığın sağladığı desteğin amaçları ve hedeflerinden bahsetti.
İlk Ders: “Kültür Endüstrisi ve Djital Çağ”
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Himmet Hülür tarafından “ Kültür Endüstrisi ve Dijital Çağ” dersine geçildi ve ilk ders başladı. Katılımcıların dikkatle takip ettiği dersin ardından derslere Doç.Dr. Bahar Kayhan tarafından “Dijital Dönüşüm” başlıklı ders ile devam edildi. Proje kapsamında; Dijital Telif ve Mülkiyet/ Araştırma Görevlisi Emrah Öztürk, Veri Görselleştirme Doç.Dr. Fatıma Bilge Şenyüz, Animasyon Yaratma Dr. Öğretim Üyesi Konuralp Koz, Dijital Ürün Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ayaşlıoğlu,Dijital Piyasa Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Selman Seyhan, Dijital Sanat Üretimi Ömer Faruk Zararsız tarafından verilecek.
Gençler İçin Fırsat Eşitliği
Dijital kültür endüstrisi eğitimlerinin maliyetli olması sebebiyle her gencin erişmesi pek görünmüyor. Kültür Turizm Bakanlığı’nın desteği İMEF’in girişimleri ile dezavantajlı gençlerin de kolaylıkla erişebildiği bu eğitim ayni zamanda fırsat eşitliği sunmaktadır
Proje kapsamında Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 50 kişi yüz yüze, 50 kişi çevrim içi olmak üzere toplam 100 kişiye eğitimler verecek. Özellikle Ankara dışından projeye katılmak isteyenler, Zoom programı üzerinden projeye katılabilecek. Eğitimler sonunda her katılımcı başkent Ankara ile ilgili bir NFT yaparak dijital kültür endüstrisi sektörüne girmiş olacak. (ankarakenthaber.com)