Filistin’ten uluslararası topluma “kefen gönderin” çağrısı

ANKARA-BHA

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’de derinleşen insani krizle ilgili dünya kamuoyuna duygusal bir çağrıda bulundu. Bakanlık, uluslararası toplumun Gazze halkının korunması ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasında yetersiz kaldığını vurgulayarak, ölenlerin onurlu bir şekilde defnedilmesi için kefen gönderilmesi talebinde bulundu.

Açıklamada, “Dünyaya çağrımızdır: Halkımıza koruma ve barınak sağlamada başarısız olan ve gıda ile ilaç girişini sağlayamayan dünya, en azından şehitlerimizin bedenlerini örtebilmemiz için kefen göndermeye çaba göstersin.” ifadeleri yer aldı.

7 Ekim 2023’te Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik kapsamlı saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılar, Filistinlilere ve kutsal değerlere karşı sürekli ihlallere bir yanıt olarak ifade edildi. İsrail yönetimi, bu saldırılarda 1.200 İsrailli’nin öldüğünü ve 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail, bu saldırılara karşı Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bir saldırı başlattı. 7 Ekim’den bu yana, 17 bini çocuk, 11.378’i kadın olmak üzere toplam 42.718 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100.282 Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi. Enkaz altında hala binlerce Filistinlinin bulunduğu ifade edilirken, İsrail’in hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıya büyük zarar verdiği kaydedildi.

Son olarak, İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde başlatılan saldırılarda 752 askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu kayıpların 356’sının Gazze’ye yönelik kara harekâtı sırasında meydana geldiği belirtildi. Çatışmaların sona ermesi için 24 Kasım 2023’te dört gün süreyle insani bir ara verilmiş, bu süre daha sonra üç gün daha uzatılmıştı. Bu insani ara sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakılırken, İsrail’in binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam ettiği bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu