Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı: Son dakikalar nefes kesti

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise ile karşılaştı. Heyecan dolu anların yaşandığı mücadelede, temsilcimiz sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Maçta 3 gol, 2 kırmızı kart ve 1 penaltı kararı verildi.

Fenerbahçe, maça başlangıçta tutuk bir performans sergiledi. İlk yarıda Union Saint-Gilloise, daha etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen, Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic, kalesinde devleşerek rakibin gol atmasına izin vermedi. Sarı-lacivertliler, 26. dakikada Çağlar Söyüncü’nün duran toptan attığı golle öne geçti: 1-0.

İkinci yarıda Fenerbahçe, topa daha fazla sahip olarak oyunun kontrolünü eline aldı. 73. dakikada Mac Allister’ın kırmızı kart görmesiyle rakibin defansif düzeni bozuldu. Bu durumu fırsata çeviren Fenerbahçe, 82. dakikada Osayi Samuel’in sert vuruşunun Burgess’ten sekmesiyle skoru 2-0’a getirdi.

Maçın son anlarında, 90. dakikada Osayi Samuel, ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. 90+2. dakikada Ivanovic’in penaltı vuruşunu Livakovic başarılı bir şekilde kurtarsa da, hemen ardından Sykes’ın vuruşuyla durumu 2-1’e getirdi. Maçın sonunda Fenerbahçe, zorlu karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu