Etimesgut’ta 5 sokak köpeği daha belediyede işe başladı: Erdal Beşikçioğlu duyurdu

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, bugün yaptığı açıklamayla hayvan dostlarımız için başlattıkları yeni projenin detaylarını paylaştı. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan son düzenlemelere duyarsız kalamayacaklarını belirten Beşikçioğlu, sahipsiz hayvanların belediyede çeşitli görevler üstlenerek topluma katkı sağladığı bir sürece adım attıklarını açıkladı. Bu kapsamda, eğitimleri tamamlanan 5 köpeğin farklı alanlarda görevlendirildiğini duyurdu.

Başkan Beşikçioğlu, bu yeni adımı, “Kreşlerde çocuklarımızın yanlarında, park ve bahçelerde güvenlik hizmetlerinde ve başka birçok alanda görev alan bu can dostlarımıza yeni bir hayat veriyoruz. Bugün ‘Alex’ isimli dostumuzu yeni görev yerinde ziyaret ettik ve barınağımızda onlara hem itaat eğitimi veriyor hem de sıcak bir yuva sunuyoruz. Bu dostlarımızın, ilgi ve sevgi gördüklerinde nasıl bir dönüş sağladıklarını görmek harika.” şeklinde anlattı.

Şu anda barınakta 80’den fazla sahipsiz hayvanın bulunduğunu belirten Beşikçioğlu, bu hayvanların her birinin güven içinde yaşadığı bir alan oluşturduklarını vurguladı. Ayrıca bu dostlara, arama kurtarma gibi önemli görevler için de özel eğitimler verildiğini ekledi. “Bu proje, yalnızca Etimesgut’ta değil, tüm Türkiye’de bir örnek teşkil edecek. Onları sahiplenmek, korumak ve en önemlisi sevmek bizim sorumluluğumuz.” diyerek projenin önemini vurguladı.

Belediye olarak sahipsiz hayvanlara yönelik bu duyarlı yaklaşımı sürdüreceklerini ifade eden Beşikçioğlu, sevgi ve emekle onların yaşam kalitesini yükseltmenin herkesin görevi olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu