Erdoğan’dan TUSAŞ açıklaması

ANKARA-BHA

Erdoğan, Ankara’daki terör eylemine tepki gösteren dost ülkelere teşekkür ederek, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’ne (TUSAŞ) yapılan saldırının alçak bir eylem olduğunu vurguladı. Bu tür saldırıların Türkiye’nin teröre karşı kararlılığını artırdığını ifade etti.

Günümüz şartlarında 2. Dünya Savaşı’nın ürünü olan siyasi mekanizmaların etkisiz kaldığını belirten Erdoğan, daha adil bir dünya için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Ortak sorunlara müşterek akılla çözüm bulmanın önemine dikkat çeken Erdoğan, küresel kalkınma konusunda da destek verdiklerini dile getirdi.

Küresel adalet ve kalkınmanın, sınırlar ötesinde güvenin sağlanmasıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Erdoğan, Orta Doğu’da süren çatışmalara değindi. İsrail’in saldırgan tutumunun sınırları aştığını ifade eden Erdoğan, Filistin halkının Gazze’de soykırıma uğradığını belirtti. 21. yüzyılda yaşanan insanlık dramının göz ardı edilmesinin kimseyi sorumluluktan kurtaramayacağını söyledi.

Erdoğan, Filistin’i tanımayan ülkeleri adım atmaya davet ederek, Birleşmiş Milletler nezdinde İsrail’e silah satışının durdurulması için girişimde bulunduklarını açıkladı. Bu konuda dost ülkelerin desteğine güven duyduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu