Emekliye müjde!

ANKARA-BHA

Emekli ve memur maaş zammı için geri sayım sürerken, 20 milyonu aşkın emekli ve memur, yeni yılda maaşlarına yapılacak artışın ne olacağını merak ediyor. Yıl sonu enflasyon verileri sonrası maaş zammı oranları netleşecek. Aralık ayına yaklaşırken, uzmanların tahminleri ve anket sonuçları dikkatle takip ediliyor.

Emekli maaşı zam oranları değişti

Ocak 2025’te SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, 2024’ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılması bekleniyor. Memur ve memur emeklilerine ise %6’lık bir zam ve ikinci altı aylık dönemdeki enflasyonun %10’u aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan üç aylık enflasyon verilerine göre, Temmuz ayı enflasyonu %3,23, Ağustos ayı %2,47 ve Eylül ayı %2,97 olarak gerçekleşti. Böylece Temmuz-Eylül enflasyonu toplamda %8,92 oldu.

12 bin 500 liranın altında alanlar dikkat!

Ekim ayıyla birlikte TÜİK, Eylül ayı enflasyon verilerini paylaştı. Eylül ayında enflasyon %2,97 olarak gerçekleşti. SGK (4A, 4B, 4C) ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zammın belirleyicisi enflasyon rakamları olacak. 2025 yılına yaklaşırken emekliler, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını ve kaç TL’ye yükseleceğini merak ediyor.

2024 yılının son altı aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan yeni yıl emekli maaşı zammı, her ay açıklanan enflasyon oranlarına göre birikimli olarak hesaplanacak. Geriye Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla maaşlardaki net artış belli olacak.

Memur emekli Ocak 2025 maaş zamı ne kadar olacak?

Memur maaşlarına ve memur emeklilerine 2025’in ilk altı ayında %6, ikinci altı ayında ise %5 zam yapılması planlanıyor. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa geçerli olacak. Eğer enflasyon zam oranlarından yüksek olursa, memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da maaşlarında görecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu