Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert kınama


Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İran’a yönelik hava saldırısını kınadı ve bu eylemlerin bölgedeki gerginliği artırarak daha büyük bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. Açıklamada, “İsrail, bölgemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. Terör ortamının sona erdirilmesi tarihi bir görev haline gelmiştir” denildi.

featured






ANKARA-BHA

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İran’a yönelik hava saldırısını şiddetle kınadı ve bu eylemlerin bölgedeki gerginliği artırarak daha büyük bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “İsrail, bölgemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. Terör ortamının sona erdirilmesi, uluslararası güvenlik ve huzurun sağlanması açısından tarihi bir görev haline gelmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, Gazze’deki saldırılar, Batı Şeria’nın ilhak planları ve Lübnan’da sivil kayıplar konularına dikkat çekilerek, bu durumların bölgede artan bir terör ortamı yarattığı ifade edildi.

Bakanlık, “İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Gazze’de soykırım gerçekleştiren, Batı Şeria’yı ilhak etmeye hazırlanan ve Lübnan’da sivilleri hedef alan İsrail, bölgemizi daha büyük bir çatışmanın eşiğine getirmiştir” açıklamasında bulundu.

Uluslararası topluma, hukukun uygulanması ve Netanyahu hükümetinin durdurulması için acil harekete geçme çağrısı yapıldı. Türkiye’nin, bölgede daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediği vurgulanarak, Orta Doğu’da barışın sağlanması için bölge ülkeleri ve dış aktörlerin akılcı ve sağduyulu bir yaklaşım benimsemesinin gerekliliği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert kınama


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu