Devlet Bahçeli’den Mevlid Kandili kutlaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mevlid Kandili vesilesiyle sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj yayımladı. Bahçeli, Peygamber Efendimizin doğumunun 1453. yıl dönümünde, insanlığın o kutlu doğumla birlikte doğrulup güzel ahlak, merhamet ve sevgi çağrısının dünyayı etkisi altına aldığını vurguladı.

Son zamanlarda artan ve toplumda derin yaralar açan olaylara atıfta bulunan Bahçeli, bu durumun manevi bir arınmaya ve safların sıkı tutulmasına olan ihtiyacı işaret ettiğini belirtti. Bireysel ve toplumsal şiddetin artışına karşı herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bahçeli, Allah korkusuyla hareket eden, birbirine saygı duyan, milli ve manevi değerler etrafında toplanan bir toplum inşa etmenin gerekliliğini vurguladı. Peygamberimizin ahlakıyla donanmış, empati yeteneği yüksek bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Ayrıca, Peygamber Efendimizi tanımanın ve onun öğretilerini hayatımıza yansıtmanın en büyük dileği olduğunu belirten Bahçeli, Mevlid Kandili’nin tüm vatandaşlar için bir arınma ve toparlanma fırsatı olmasını temenni etti. Bahçeli, tüm Türk-İslam dünyasına kardeşlik, huzur ve birlik dolu bir ömür dilerken, Mevlid Kandili’nin mübarek olmasını niyaz etti. Son olarak, Cenab-ı Allah’ın herkesin yardımcısı olmasını dileyerek mesajını noktaladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu