Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York’ta Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik saldırıları ve bölgesel, küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, İsrail tarafından hedef alınan Lübnan’ın yanında olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durduracak acil çözümler üretmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, İsrail’in temel insan haklarını ihlal ettiğini ve dünya genelinde bir soykırım gerçekleştirdiğini belirtti. Bu durumu durdurmanın ve saldırılar sonucu ortaya çıkan insani krizi sona erdirmenin insanlık görevi olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, görüşme sırasında Lübnan’ın güvenliğinin önemine de dikkat çekerek, bölgesel istikrarın sağlanmasının gerekliliğini dile getirdi. Paylaşımda “Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin İsrail tarafından hedef alınan Lübnan’ın yanında olduğunu, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durduracak bir çözümü acilen hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in temel insan haklarını hiçe saydığını, dünyanın gözü önünde bir soykırım yaptığını, bunu durdurmanın ve saldırılar sonucu oluşan insani krizi sona erdirmenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti.” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu