BAŞKENT GENÇLİK MECLİSİ’NDEN EKO İKLİM ZİRVESİ SEFERBERLİĞİ

Başkent Gençlik Meclisinden Eko-İklim Zirvesi Seferberliği

30-31 Martta Ankara’da düzenlenen dünyanın ilk Ekonomi ve İklim Zirvesi/Fuarı Türkiye’nin dört bir yanından 70 bini aşkın katılımcı ile tamamlandı. Eko-İklim Zirvesinde dünyanın birçok yerinden eski devlet başkanları, Türkiye’den bakanlar, büyükşehir belediyeleri, üniversiteler, STK’lar ve özel sektör temsilcileri ile bu alanda yapılmış en büyük organizasyon olma unvanını elde etti.  

 

 

Başkent Gençlik Meclisi Zirvenin Gençlik Ayağını Yürüttü

Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi, zirvenin gençlik ayağını üstlenerek yaklaşık 20 bin gencin hareketliliğini sağladı. Zirvede Başkent Gençlik Meclisi standı iki gün boyunca en yoğun insan hareketliliğine ev sahipliği yaptığı.

 

 

Gençlik ve Katılım Olmada İklim Değişikliğine Durduramayız.

Eko-İklim Zirvesinde Türkiye Gençlik Meclisleri Başkanları Başkent Gençlik Meclisi davet edilerek Gençlik Meclisi oturumu gerçekleşti. Gençlik Meclisi oturumunda “Küresel İklim Değişikliğinin Gençlik Yansıması” çerçeve konuşmasını yapan Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil ECER, “var olan problemlere çözüm politikaları geliştirilirken katılımcılık ve ortak aklın tesis edilmesi hayati bir konudur. Gençlerin siyaset üstü platformlarda bir araya gelerek gerek farkındalık gerekse de çözüm politikaları üretmeleri gerekmektedir. Başkent Gençlik Meclisi Türkiye’de gençlik ve katılım alanında bir model oluşturdu.” Sözleriyle iklim değişikliğinde gençlerin rolünü vurguladı.

 

 

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gençlik Meclisi Başkanları Zirvedeydi

Başkent Gençlik Meclisi daveti üzerine Ankara’ya gelen Gençlik Meclisleri başkanları kendi yerellerindeki iklim değişikliği yansımalarını katılımcılarla paylaştılar. Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde gerçekleşen değişimler üzerine sunumlar yapıldı.

 

Başkent Gençlik Meclisi Zirve Karnesi

Başkent Gençlik Meclisi, eko-İklim zirvesinde 170 gönüllü ile 10 oturum salonunu yönetti, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı lise ve ortaöğretim 57 okuldan gelen öğrencilere zirveyi gezdirdi. Zirveye katılan gençlerin uğrak noktası olan Başkent Gençlik Meclisi standı gençlik meclisi hakkında bilgi almak isteyen gençlere sunumlar yapıldı.  Gençlik Meclisi zirvede binlerce gence bilgi, farkındalık ve çözüm politikaları yöntemini sundu.

 

 

Başkent Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Zirveyi Sahiplendi

Başkent Gençlik Meclisinin ana kademe yöneticileri iki gün boyunca zirvede gençlik ve katılımın Türkiye’nin geleceği için öneminde vurgu yapan çalışmalar yürüttüler. Başkent Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Hilal Gedik, Burak Yalçın, Rümeysa Kırmızı, Ege Dinç, Sadık Çimen, Etka Akşit, Gülen Tokay, Kadir Eken, Melek Eylül Dumlu, Anılcan Duymaz, Bulut Arın Taştan, Ahmet Batuhan Baz, Ali Döşdemir, Gökçen Kösen, Uğur Budaklı zirve boyunca sahada aktif faaliyet gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu