Artvin’de heyelan ve taşkınlar nedeniyle 32 köy yolu kapandı

BAYRAM SARAYOĞLU- ARTVİN/BHA

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yoğun sağanak yağıştan etkilenen Arhavi ve Hopa ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Öğlenden sonra etkili olan ve aralıklarla etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle Arhavi’de 18, Borçka’da 8, Hopa’da ise 6 olmak üzeri toplamada 32 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları DSİ Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediye ekiplerince çalışma başlatıldı.

Arhavi ilçe merkezinden geçen ve sağanak yağış nedeniyle debisi yükselerek taşkın riski teşkil eden Kapisre Deresi’nin çevresinde bulunan sanayi sitesi sakinleri ile bölgede bulunun bir öğrenci yurdu tedbir amaçlı tahliye edildi.

Hopa’da Sundura Mahallesinde çay toplarken yağışlara bağlı olarak derenin yükselmesi sonucu mahsur kalan 56 yaşındaki Bedriye Yarar, AFAD ve Hopa Arama Kurtarma Ekiplerince bulunduğu bölgeden kurtarıldı.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sağanak yağıştan etkilenen Arhavi ve Hopa ilçelerine giderek, bölgede incelemelerde bulundu.

Kapisre Deresi’nde olası ani taşkınları önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ünsal, ilçenin genel durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bölgedeki incelemelerinin akabinde açıklamalarda bulunan Vali Ünsal, “İlimiz genelinde ve Arhavi ilçemizde meydana gelebilecek acil durumlara hızlı ve etkili müdahale edebilmek için tüm önlemleri almış bulunuyoruz. Halkımızın güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz.” dedi.

Ayrıca Arhavi ve Hopa Kaymakamlık binalarında ilçe kriz merkezi oluşturuldu.

Vali Ünsal, kriz merkezlerinde durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ünsal, ardından sağanak yağıştan etkenin esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu