ANDA’dan Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF) 2024

Birincisi düzenlenen etkinlikte, dünyanın dört bir yanından film yapımcıları ve sinema profesyonelleri, afetler konusundaki farkındalıklarını sinema aracılığıyla artırmak için bir araya gelecek. Festivalin temel amacı ise doğal ve insan kaynaklı afetlerin yıkıcı etkilerini ortaya koyarak, toplumda farkındalık yaratmak ve dayanıklılığı artırmak olarak belirlendi.

Uluslararası Afet Film Festivali, sinema ile afet bilincini bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası bir platform olarak biliniyor. Festivalin vizyonu, afetlerle ilgili bilgiyi ve farkındalığı küresel çapta artırmak ve insanların afetlere karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olmasını amaçlıyor.  Misyonu ise, sinema ve sanatı birleştirerek toplumu eğitmek, bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum inşa etmek olarak duyurulan festivalde, sadece sinemaseverler için değil, aynı zamanda acil durum müdahale ekiplerinden akademisyenlere kadar geniş bir kitleyi hedef alarak kapsayıcı bir platform oluşturulması hedefleniyor.

ANDA Derneği Genel Başkanı Okan Tosun, Uluslararası Afet Film Festivali ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Film Başvuruları ve Katılım UAFF, küresel bir kitleye ulaşmayı başarmış ve 130’dan fazla ülkeden 3000’e yakın film başvurusu almıştır. Bu, festivalin kapsayıcılığını ve uluslararası düzeyde ne kadar çekici olduğunu göstermektedir. Final seçkisine layık görülen her bir film, afetlerin farklı boyutlarını ele alacak ve katılımcılara zengin bir içerik sunacaktır. Yarışma Kategorileri ve Ödüller Uluslararası Kurmaca Uzun Metraj Film: Bu kategoride, afet ya da afetin etkilerini konu alan uzun metrajlı filmleri yarışmaktadır. Uluslararası Kurmaca Kısa Metraj Film: 40 dakikanın altındaki kısa metrajlı kurmaca filmler afet hikayelerini etkileyici şekilde, bu kategori içinde festivale taşımaktadır.

Uluslararası Belgesel Film: Gerçek afetleri ya da gerçek afetlerin etkilerini konu alan belgesel filmler bu kategoride yarışmaktadır. Jüri Üyeleri UAFF ana jürisi, Sinefilozofi Kurucusu Serdar Öztürk’ün başkanlığında, belgesel yapımcısı Coşkun Aral dahil olmak üzere toplam 20 deneyimli sinema profesyonelinden oluşmaktadır. Jüri ekibi, her kategoride en iyi yapımları belirlemek için titiz bir değerlendirme süreci yürütmektedir. Ayrıca, 30 kişilik bir ön jüri ekibi, başvuruları ilk olarak değerlendirmeye alarak ana jüriye sunulacak adayları belirlemiştir. Ana jüri, 16 Mayıs tarihinde ödül alacak filmleri değerlendirecek ve son kararı verecek”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu