Ahilik haftası dolayısıyla, tarihi İyciler caminde program düzenlendi

Yaşar TONBAK/ ANKARA/BHA

Başkentin tarihi İpekyolu üzerinde bulunan bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bulunan Beypazarı İlçesinde Ahilik haftası dolaysıyla program düzenlendi.

Başkentin tarihi İpekyolu üzerinde bulunan bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bulunan Beypazarı İlçesinde Ahilik haftası dolaysıyla program düzenlendi.
Çarşı içinde bulunan tarihi İyciler (ipeyirenler) caminde Cuma namazı öncesinde İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, Ahilik haftası kapsamında, ahilik geleneğinden bahsederek, Ahilik, İslam İnancı ve Türk kültürünün Anadolu’da birleşmesinde doğan(kardeşlik, cömertlik ve iyilik) anlamına geldiğini söyledi.
İlçe Müftüsü İnciler, Ahirete göçmüş Esna ve Zanaatkârlarımıza rahmet, hayatta olanlara sağlıklı-sıhhatli, güzel amellerle dolu bir yaşam ve helal kazanç dileğinde bulunurken, “Sevgili peygamber Efendimiz(SAV) Dürüst ve güvenilir tüccar, ahirette peygamber, Sıddıklar ve şehitlerle beraber olacaktır” ifadesiyle bizlere müjdelemektedir.”


Kılınan Cuma namazının ardından Manavlar Sokak boyunca kurulan masalarda Caminden çıkanlara tavuk etli Bulgur pilavı, ayran ve baklava ikram dildi.

Belediye başkanı Dr. Özer Kasap, burada yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ahilikte 7 kapı vardır. Bunlar ilim, sabır, hoşgörü, marifet sahibi olmak, Yalan kapısını yaklaşmayıp daima doğruluk kapısında olmak, tevazu ve adalet sahibi olmaktır. Bu kapıları açanlar büyük mertebede başarılı olurlar. Biz toplum olarak bu kapıyı açan esnafla, hem günlük hayatında, hem de insanlara yardım noktasında bir şiar edindiler. Bizler, bu toprakların insanları olarak kültürümüzü yaşatmayı her zaman ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak istiyoruz. Bu gün hoş bir tesadüftür. Hem Ahilik haftası hemde, 27. Uluslararası Beypazarı festivali’nin ilk gününe denk gelmiştir. Bu vesileyle hem ahilik haftası hemde festivalimiz hayırlı olsun.


Ahmet Amca’da şunları kaydetti:
“Ahlak, ahlak her şeyin başı güzel ahlak, Ahlak olmayınca hiçbir şey düzgün gitmez.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu