Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri 

 Servet ARSLAN/AĞRI-BHA

Gençlik Spor Bakanlığınca, 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Spor Haftası kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan “Ulusal Herkes için Spor ve Sağlık Günleri” düzenlenen açılış etkinliği ile Ağrı’da başladı.

“Avrupa Spor Haftası” kapsamında, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin açılışı Ağrı Millet Bahçesinde yapıldı.

Etkinlik ile toplumda spor bilinci oluşturmak, farkındalık yaratmak, her yaştan çocukların gençlerin spora olan ilgisini artırarak spor yapmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Avrupa Spor Haftası Açılışına; AK PARTİ Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Burak Şimşek, Şube Müdürleri ve Sporcular ve veliler katıldı.

İl Müdürü Ahmet Çelebi burada yapmış olduğu açıklamada;” Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” etkinliğiyle, sporun hem bedensel hem de ruhsal ve sosyal sağlığımız için önemini vurgulamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Her yaştan insanı spora teşvik ederek sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak ve daha dinç bir toplum oluşturmak adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Çelebi, gençleri ve vatandaşları sağlıklı spor yapmaya davet etti.

Etkinlikte; masa tenisi, badminton, judo, curling, bilek güreşi, taekwondo, güreş, tenis,muaythai, cimnastik, tekerlekli kayaklı koşu, boks, bocce branşları gösterileri düzenlendi.

Sportif gösterileri AK PARTİ Ağrı Başkanı Yıldız ile birlikte gezen İl Müdürü Çelebi, sporculara çalışmalarında başarılar diledi.

Avrupa Spor Haftası kapsamında daha çok spor ve sağlığın önemi vurgulanacak ve vatandaşların spor yapması teşvik edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu