Ağrı’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Ağrı’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Servet ARSLAN/AĞRI-BHA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni, Abide Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Düzenlenen çelenk sunma töreninde Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, gençlerle beraber Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Müdürü Din şu ifadelere yer verdi: ““Milletimizin özgürlük, bağımsızlık ve var olma mücadelesini simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı yine büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun’da başlattığı ve oradan bütün ülkeye yayılan kutlu mücadele, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış, 7’den 70’e herkesin kenetlendiği ve birlikte hareket ettiği sürece hız kazandırmıştır.

19 Mayıs, bu ülkeyi ele geçirmek isteyenlere, milletimize pranga vurmaya kalkışanlara karşı bir direniştir.

Her alanda ülkemizi büyütmenin gayretini gösterirken bu ruhtan ilham alıyor, ecdadımızdan miras olarak aldığımız bu emanetin şuuruyla geleceğe yürüyoruz. Demokrasi, hak, hukuku ve milli iradenin egemenliği en büyük güvencemiz olan gençlerimizin sağduyusu ve aklıyla yarınlara ulaşacak; istikbalimiz, gençlerimizin sorumluluklarına sahip çıkmalarıyla ebediyet kazanacaktır. Gençlerimiz, sadece ülkemizdeki değil, tarihi bağlarla bağlandığımız topraklardaki, gönül coğrafyamızdaki görevlerinin de farkındadır.

Bu ülkenin gençleri, insan hakları, adalet ve vicdan konularında bütün dünyaya öncülük etmeyi layıkıyla sürdüreceklerdir.

Biz de Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerine; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında nitelik edinmelerine destek olmaya var gücümüzle devam edeceğiz.

Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.

Gerçekleşen törene, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, kurum ve kuruluş müdürleri, Hizmet Müdürleri, Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

19 Mayıs Etkinlikleri “Kortej Yürüyüşü” ile Devam etti

Ağrı’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.

Ağrı’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen program, gençlerin 150 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’yla Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürümesiyle başladı. Yürüyüşün ardından caddede Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan stantlar protokol üyeleri tarafından tek tek ziyaret edildi.

Kortej Yürüyüşüne; Ağrı Valisi Mustafa Koç, protokol üyeleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sportif Stantlara Yoğun İlgi

Ağrı’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bayram havasında geçti.

Ağrı Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, etkinlikler çerçevesinde Cumhuriyet Caddesine farklı branşlarda sportif amaçlı stantlar kurdu.

Her sene 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet Caddesine kurulan sportif amaçlı standlar vatandaşlar tarafından be sene de yoğun ilgi gördü.

Taekwondo, Kort Tenisi, Gençlik Merkezi, Masa Tenisi, Badminton, Kick Boks, Bilek Güreşi, Güreş, Futbol, Kayak, Judo, Voleybol, Halter, Jimnastik branşında kurulan sportif stantlara halk yoğun ilgi gösterdi.

İl Müdürü Fedai Din ve protokol üyeleri ile birlikte sporcuların yaptıkları gösterileri izleyen Ağrı Valisi Mustafa Koç gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutladı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu