ADALET NÖBETİ KALDIĞI YERDEN DEVAM

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Akıncı Üssü) kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan savaş uçaklarını engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlılar, darbe gecesi yaşanan eylemlere ilişkin yargılamaların yapıldığı Sincan Cezaevi önünde başlattıkları adalet nöbetine, normalleşme süreci doğrultusunda davaların yeniden görülmeye başlanmasıyla birlikte kaldığı yerden devam ediyor. Kahramankazan Belediyesi de cezaevi önüne kurduğu prefabrik yapı ve çadırlarla davaları takip edenlere ücretsiz çay, çorba ve su ikramına yeniden başladı.

 

 

Ücretsiz ikramlar sürüyor

 

 

Kahramankazan Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmesinin ardından, normalleşme süreciyle birlikte yeniden başlayan 15 Temmuz davalarının görüldüğü Sincan Cezaevi önünde yaptığı ücretsiz ikram uygulamasını yeniden başlattı. Belediyesi, cezaevi girişine kurduğu prefabrik yapı ve çadırlarda duruşmayı takip eden şehit yakınları ve gaziler ile kamu görevlilerine çeşitli ikramlarda bulunuyor. Burada duruşmaya verilen öğle aralarında sunulan ikramların yanı sıra, gün boyunca çay, çorba ve su servisi yapılıyor. Kahramankazan Belediyesi, davaların görülmeye başlandığı günden bu yana cezaevi önüne prefabrik yapı ve stantlarla bu ikramlarını sürdürüyor.

 

 

Başkan Oğuz yalnız bırakmıyor

 

 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, adalet nöbetini sürdüren Kahramankazanlı şehit yakınları ve gazilere sıklıkla eşlik ediyor. Başkan Oğuz, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle birlikte, darbeci sanıkların yargılandığı davaları takip ediyor.

 

 

“Unutmadık, unutturmayacağız”

 

 

Başkanı Oğuz, Kahramankazanlıların duruşmaların başladığı günden bu yana aralıksız olarak Sincan’da olduğunu belirterek, “Biz de burada davaları takip eden şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile görevliler için bir dinlenme noktası oluşturduk. Koronavirüs nedeniyle ara verilen davaların yeniden başlamasıyla birlikte biz de bu hizmetimizi yeniden başlattık. Şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere aziz milletimiz, bu kanlı darbe girişimini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde önlemiştir. Bağımsız yargımızın tüm şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağına ve bu vatan hainlerine karşı en ağır cezayı vereceğine olan inancımız tamdır. 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu