27. Uluslararası Beypazarı festivali dolayısıyla Cumhuriyet-kortej yürüyüşü yapıldı:

Yaşar TONBAK / ANKARA-BHA

Başkentin Beypazarı İlçesinde bu yıl 27.ciisi düzenlenen Beypazarı festivali dolayısıyla Cumhuriyet kortej yürüyüşü yapıldı.
Bu akşam Kortej yürüyüşü ile başlayan 27. Uluslararası Beypazarı festivali Resmi açılış ile resmen başlatılacak olan festival dolayısıyla ilçeye çok sayıda il ve İlçe belediyesi gelerek stant açarak festivali renklendirdiler.
Aralarında Bursa büyükşehir belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi, Aydın Büyükşehir belediyesi gibi belediyeler, Beypazarı festivaline katılarak stant açarak illerini ve ilçelerini çeşitli yönleriyle tanıtacaklar.
Beypazarı İlçesine gelen Bursa Büyükşehir belediyesi bando takımı ’da, resmi törenin yapılacağı Atatürk parkında kurulu bulunan sahnede vatandaşlara unutamayacakları bir konser verdi ve vatandaşlardan oldukça alkış aldı:


Bu yıl festival dolayısıyla Stantlar Bakalar Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi üzerine kuruldu. Çeşitli illerden ve ilçelerden gelen vatandaşlar da bu iki cadde üzerinde stantlarını açarak ürün tanıtımı ve satışında bulunacaklar.


Festivale Katılan yabancı ülkelerin topluluk ve halk dansları guruplarıyla birlikte Cumhuriyet kortej yürüyüşünde belediye önünden başlayarak, Milli Egemenlik caddesi, Demirciler sokak üzerinden Hanlar önü meydanı ve Bankalar caddesi üzerinden Tören alanı Atatürk parkında tamamlandı:
Burada, Festivalin sunuculuğunu ise Mustafa Üstanıl, yaptı:

 

Burada, Bursa Büyükşehir belediyesi Bando takımı eşliğinde istiklal marşı okunarak, saygı duruşunda bulunuldu.
Atatürk parkında İlk olarak Ankara Seğmenleri ve bacı seğmenleri Halk oyunları gösterisinde bulundu. Bu gösteriler ülkelerin gösterileriyle sürdü:

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu