15-20 YAŞ ARASI GENÇLER DIŞARI ÇIKIYOR

Binlerce gencin merak içerisinde beklediği gün geldi çattı. Corona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir evlerinde olan 20 yaş altında olan gençler ve çocuklar için alınan kararlar doğrultusunda sokağa çıkma izni verildi. İlk aşamada 0-14 yaş arası gençler Çarşamba günü belirlenen saatler arasında sokağa çıktı. Bugün ise 15-20 yaş arasındaki gençler sokağa çıkacak.

 

50 gündür sokağa çıkma yasağı altında olan 20 yaş altında yer alan bireylerin belirlenen gün ve saatler içerisinde ikamet ettiği ilçe sınırlarında yer alan bölgenin dışarısına çıkmaması kaydıyla sokağa çıkma izni müsadesi verildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

 

65 yaş üstü vatandaşlar Pazar günü dört saat süre ile dışarıda vakit geçirirken 20 yaş altı grup içerisinde yer alan 0-14 yaş grubunda yer alan kişiler ise Çarşamba günü dışarı çıktılar ve sokağın, parkların tadını doyasıya çıkardılar. 20 yaş altı grup içerisinde yer alan 15-20 yaş grubu ise bugün sokağa çıkacak. 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu