SAKİN ŞEHİR GÜDÜL

Güdül Belediyesi’nden:

 

“GÜDÜL ANKARA VE İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NİN İLK CİTTASLOW (SAKİN ŞEHİR) KENTİ OLMUŞTUR.

 

Sakinliğin ve huzurun cazibe merkezi olan Ankara’nın en şirin ilçelerinden biri olan Güdül’ün Cittaslow ( Sakin Şehir) başvurusu kabul edilmiştir. Kültürel mirasını, tarihi ve doğası ile birlikte hala koruyan  ilçemizin yaklaşık 2 yıl süren hazırlık döneminden sonra Cittaslow başvurusu 2019 Aralık ayında Türkiye  Koordinatörü  tarafından onaylandıktan sonra Avrupa Koordinatörlüğüne sunulmuştur. Merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Genel Merkezi tarafından da 2020 Mart ayında üyelik başvurumuz onaylanmış ve başvuru sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirilmiştir. Türkiye’nin 18. Cittaslow Kenti olarak Uluslararası Cittaslow Ağına dahil olan Güdül, İç Anadolu Bölgesi ve Ankara’nın ilk Cittaslow Kenti olmuştur. 27 Haziran 2020 tarihinde Avusturya’da yapılacak Cittaslow  Koordinasyon Komitesi toplantısında ilçemizin Cittaslow sertifikası ve bayrağı teslim edilecektir.

 

Cittaslow Felsefesini benimsemiş olan ilçemiz; yaşamaktan zevk alacak bir hızda yaşanması  amacıyla insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, doğa ve tarihle bütünleşebilecekleri ortamları ile tüm Ankara, Türkiye ve Dünya ülkelerinden gelecek ziyaretçilerini misafir etmeye hazırlanmaktadır.

Başvuru döneminde emeği geçen bir önceki dönem Belediye Başkanımız Hava Yıldırım’a, İlçe Kaymakamımız Doğan Dinç’e, Belediye Meclis Üyelerimize, Belediye Personellerimize, kurumlarımıza ve ilçemiz halkına işbirliği ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu