Birlik Haber Ajansı, (BHA)- Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazanarak, Almanya’nın Marl şehrinde ve Çekya’nın Prag şehrinde staj görme imkanı buldu. 

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi, 2020 yılında çalışmalarına başladı. Okul müdürü Ülkü Şanal’ın öncülüğünde kurulan ekip, 2021 yılında Erasmus+ programı mesleki eğitim öğrenci ve personel hareketliliği projesine başvurdu. Ulusal Ajans tarafından geçer not alan ekip, hibe almaya hak kazandı.

Öğrenciler yurtdışında staj gördü

 

Yiyecek – İçecek Hizmetleri alanında “Avrupa’da Yenilikçi ve Sağlıklı Pişirme Teknikleri” adlı proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleri refakatinde 21 Kasım – 15 Aralık tarihleri arasında Almanya’nın Marl şehrinde ve Çekya’nın Prag kentinde stajlarını tamamlayıp belgelerini aldı. 

 

19 öğretmene eğitim fırsatı

Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2022 yılı teklif döneminde “Tutkunu Mesleğine Dönüştür” isimli öğretmen projesi ile de Ulusal Ajans tarafından hibeye layık görülerek 19 öğretmene, İtalya ve Macaristan’da eğitim yapma fırsatı tanındı. 
Projenin yaygınlaştırma çalışmalarının, 2023 yılının Şubat – Haziran aylarında yapılması planlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu