TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİK BAŞKANI UYARDI

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan’ın başında bulunduğu TKKB dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği Eko İklim Zirvesi ve Fuarı düzenledi. İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı Ankara Ticaret Odası Congresium’da yapıldı.

 

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KÜRESEL BİR SORUNDUR

Dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği olma özelliği taşıyan zirvenin “Kent Konseylerinin İklim Değişikliğindeki Rolü” başlıklı oturumda konuşan Türkiye Kent Konseyleri Genel Başkanı Burak Taştan, iklim değişikliğinin artık küresel bir sorun olduğunun altını çizdi.

 

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

Taştan konuşmasında şu bilgilere yer verdi; Kent konseyleri şehirlerimizin karşılaştığı her türlü olumsuzluğa karşı projeler geliştirir. Günümüzün tarih zaman etkisi ile en büyük problemimiz iklim değişikliğidir. Bundan dolayı Kent konseylerinde en çok konuşulan konu iklim konusu olmak zorundadır. Yaşanılan dönem biz kent konseylerini iklim konusunda daha duyarlı olmaya itmektedir. Bizim temel amacımız iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmaktır. Özellik ile eğitim kademesindeki çocuklarımıza yönelik yapılan çalışmaları daha da önemsiyoruz. Oluşturduğumuz çocuk gençlik meclisleri ile bu farkında lığı yaratmak istiyoruz dedi.

 

 

KARBON AYAK İZİMİZİ KONTROL ETMELİYİZ

Kent Konseylerinin iklim değişimi sürecine de değinen TKKB Başkanı Burak Taştan, Biz Kent Konseylerinin iklim değişikliği konusunda temel amacı; insan davranışlarını etkileyerek bir değişim yaratmaktır. Geçmişte kollandığımız yöntemler ile geleceğe ilerleyemeyiz. İnsan davranışlarının değişimi için çalışmalar yapmalıyız. Karbon ayak izimizi kontrol etmeliyiz. Karbon akak izimiz doğaya verdiğimiz zararı temsil etmektedir. İnsan davranışlarını etkileyip dönüştürerek ancak Karbon ayak izi oranımızı düşürebiliriz açıklamasında bulundu.

 

 

ANKARA’NIN HAVASI ARDAHAN’I, ARDAHAN’IN HAVASI BERLİN’İ ETKİLİYOR

Hava kirliğinin küresel bir sorun olduğunu söyleyen Başkan Taştan, Ankara’nın havası Ardahan’ı, Ardahan’ın havası Berlin’i etkiliyor. Bunun için bugün birbirimize daha çok ihtiyacımız var. Bunun için biz kent konseyleri olarak iletişim ağı olmayı önemsiyoruz. Bu kadar etkileşimi olduğu bir ekosistemi korumak ve düzeltmek için bütün paydaşları birleştiren ve ortak hareket edebilen bir iletişim ağına ihtiyaç var açıklamasında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu