Diyalog artınca terör devreye girdi

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı sonrası gündeme dair kapsamlı açıklamalarda bulundu. Fahiş fiyat artışlarına karşı kararlı bir duruş sergilediklerini belirten Erdoğan, “Bazı sektörlerde fiyat köpüğü ortadan kalktı, diğerlerinde de kalkacak. Vatandaşımızın ekmeğine göz dikenlere fırsat vermeyeceğiz.” dedi. Ekonomide iyileşme sinyallerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, üretim, ihracat ve istihdam alanlarında hedefledikleri artışı vurguladı.

Türkiye’nin Batı ile ilişkilerini güçlendirirken Doğu’ya da sırtını dönmediğini belirten Erdoğan, “Kendi çıkarlarımız doğrultusunda ilerliyoruz.” diyerek BRICS ilişkilerinin diğer angajmanlara alternatif olmadığını ifade etti. TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının zamanlamasının tesadüf olmadığını vurgulayan Erdoğan, saldırıda 5 şehit verdiklerini anarak rahmet diledi. Bu saldırıya karşılık olarak terör örgütüne ait 470’ten fazla noktanın vurulduğunu ve 213 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Erdoğan, “Terörsüz Türkiye hedefimizdir, bu mesajı çiğneyip attık.” dedi. “Diyalog artınca terör devreye girdi diyen” Erdoğan, “Ülkemizde ılımlı bir iklim varken yapılan saldırı manidardır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüyle ilgili olarak “FETÖ ihanet şebekesinin Pensilvanya’daki elebaşının ağababalarının kucağında haysiyetsizce ölümü herkese ibret olmalıdır.” dedi. Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmalara da değindi. “Evine giremeyen depremzede bırakmayacağız.” diyen Cumhurbaşkanı, Kültür Yolu Festivali’nin gelecek yıl 20 şehirde yapılması kararı alındığını söyledi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu