Başkent’in Beypazarı ilçesinde Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Yaşar TONBAK/ ANKARA-BHA

Başkentin Beypazarı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 101. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle başladı.
Cumhuriyetin 101. Yıl dönümü kutlamaları ilk olarak ilçede, Beypazarı Ortaokulu önünden başlayan ve Milli Egemenlik caddesi ile Demirciler sokak geçilerek Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı.
Yürüyüşe Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Jandarma Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Uslu, Gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya ile gaziler ,siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Yürüyüş Hanlar önü meydanında noktalanırken, yürüyüşün akabinde 15 Temmuz Demokrasi alanında(meydanında) çelenk sunumuna geçildi.


Burada, Atatürk anıtına çelenk Koyan Kaymakam, belediye başkanı ve Garnizon Komutanı, akabinde saygı duruşunda bulunuldu.
Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf sergisi:
Tarihi Suluhan kervansarayında; “Beypazarı’nda Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf sergisinin” açılışı yapılarak Sergi gezildi.
Sergide, Cumhuriyetin ilanından günümüze Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siyah beyaz Fotoğrafları ile yine Cumhuriyetin ilanından sonra Beypazarı İlçesinde Kutlanmakta olan Cumhuriyet bayramı Kutlamaları siyaha beyaz Fotoğraf sergisi gezildi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 101. Yıl dönümü etkinlikleri yarın Bankalar caddesi üzerinde düzenlenecek olan genel kutlamalarla sürecek.
Fener Alayı yürüyüşü yapılacak.
29 Ekim akşamında  “Cumhuriyet” fener Alayı yürüyüşü yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu