Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak zorundayız

İsmail KARAKAŞ/LONDRA-BHA

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ve Dünya Etnospor Konfederasyonu ortaklığında Londra’da düzenlenen panele Bilal Erdoğan onur konuğu olarak katıldı.

Bilal Erdoğan, Londra’da düzenlenen “Küresel Sorunlara Gençlerin Yanıtları: Fırsatlar ve Zorluklar” panelinde konuştu. Panele, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Başkanı Taha Ayhan da katıldı.

Kültürel Miras ve Geleneksel Sporlar

Erdoğan, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Geleneksel sporların bu süreçte etkili bir yöntem olabileceğini belirtti. “Geleneksel spor ve oyunlara büyük ilgi var. Kültürü gelecek nesillere aktarmanın yollarını bulmak zorundayız. Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak, 5 kıtada ve 22 ülkede geleneksel sporların dünya sahnesinde daha fazla yer bulması için çalışıyoruz. Bu sporlar, kültürel zenginliklerin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olmuştur.” dedi.

Gençlerin Katkısı ve Kültürel Zenginlik

Erdoğan, kendi kültürünün ve değerlerinin farkında olan gençlerin dünyaya daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti. “Daha fazla kültürel zenginlik, insanlara daha fazla özgüven aşılayacaktır,” dedi.

Daha İyi Bir Dünya İçin

Erdoğan, dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen daha iyi bir dünya için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. “Daha iyi bir dünya ve insanlık için yeni bir döngü başlayacak ve biz de bunun bir parçası olmalıyız. Türkiye’nin büyük umutları var ve birçok alanda iddiası var. Türkiye bunu başaracak,” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu