İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Burcu Zeybek, Yavuz Ağıralioğlu’nun partisinin kurucuları arasında

ANKARA-BHA

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek, yarın kuruluş dilekçesi verilecek ve kamuoyuna açıklanacak olan, Yavuz Ağıralioğlu liderliğindeki yeni siyasi partinin kurucuları arasında yer aldığını duyurdu.

Doç. Dr. Zeybek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, siyasetin “ittifaklara mahkum bırakıldığı” bir ortamda, bazı dayatmalara karşı durabilmek adına bu yeni oluşumun kurucuları arasında bulunduğunu ifade etti. Paylaşımında, “İttifaklara mahkum bırakılan, müzakere etme imkanını şımarıklıkla birleştirerek bazı maddeleri Türk milletine dayatan bu münasebetsizliğin önüne geçmek için kurduğu bu yeni partinin kurucuları arasında ben de varım. Kendilerine bu değerli davet için teşekkür ediyorum,” ifadelerine yer verdi.

Zeybek, yeni siyasi hareketin amacını, “siyasetin kirli kısmından uzak, vatan ve millet menfaatini en önde tutan, yetim hakkını gözeten, milletin oluşturduğu kaynağı millet adına ve adil şekilde kullanma gayretinde olan bir anlayışı siyasal kültürümüze yerleştirmek” olarak nitelendirdi. Zeybek ayrıca, kurucu kadronun bir üyesi olarak yeni partinin kuruluş belgesini imzaladığı fotoğrafını da paylaşarak bu önemli adımı duyurdu.

Bu açıklamasıyla Doç. Dr. Burcu Zeybek, yeni partinin vizyon ve misyonuna dair ipuçları verirken, Türkiye’nin siyaset arenasında bağımsız bir duruş sergileyecek bu oluşumda yer almaktan gurur duyduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu