Beypazarı’nda hafta sonu yoğunluğu

Yaşar Tonbak / ANKARA-BHA

Başkentin tarihi İpekyolu üzerinde bulunan, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, Beypazarı ilçesi, 2 gündür doldu taştı.
Tarihi han ve hamamları, konaklarıyla öne çıkan başkentin gözde ilçesi Beypazarı’na yerli ve yabancı turist akını yaşanıyor.
Ahmet Sütlü, Elektrik mühendisi emeklisi olduğunu ve Beypazarı’nı gezmek görmek üzere Yalova’dan geldiğini söyledi.
Eskişehir üzerinden Beypazarı’na geldiğini anlatan Ahmet Sütlü, şu ifadelere yer verdi:
“Yalova’dan geldim. Kötü bir yoldan beypazarı2na geldik ama değdi. Burası harika bir yer. Tarihi evlerin bulunduğu alanlar ile Müzeleri gezdik. Tarihi çarşıyı ve taş konağı gezdik. Hamam müzesini gezdik. Suyun olduğu, Maden suyu’nun bulunduğu yere gideceğiz. Orasını çok merak ediyorum. Beypazarı gezimizi herkese anlatırım ve tavsiyede edeceğim. Beypazarı gerçekten çok güzel bir yer imiş. Daha evvelden duymuştum ama, gezmek, görmek bu güne nasipmiş.”
Nermin Çalış, diğer bir aile ise Başkent Ankara’dan geldiklerini söyledi.
Daha öncesinde Beypazarı’na gelmiş olmasına rağmen, Beypazarı’nın herkesin görmesi gezmesi gerektiğine değinen Nermin Çalış, şunları aktardı:
“Beypazarı, herkesin görmesi gereken, hem tarihi, hem turistik ve kültürüyle buradaki hareketlilikle, herkesin keyifle huzur dolu gün geçirebileceği bir yer. Daha öncesinden de gelmişliği olmasın rağmen sanki ilk kez geliyormuş gibi keyifle geziyoruz. Beypazarı’nın çok zengin bir yemek kültürü var. Hamur içleriyle aram olmamasına rağmen yine de dayanamıyoruz ve Beypazarı kurusu ve sundukları bir çok şey, tatlısı, çok güzel yaprak sarması var. Baklava ile aram olmamasına rağmen, yemeden gidemiyoruz. Gerçekten zengin bir mutfağı var. Herkese tavsiye ederim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu