Serok Ahmet’ten Serok Bahçeli noktasına

ANKARA-BHA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Öcalan’ın TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşması ve terörün bittiğini açıklaması yönündeki çağrısını değerlendirdi. Bahçeli’nin daha önce kendisine ‘Serok Ahmet’ dediğini hatırlatan Davutoğlu, “Dün Serok Ahmet dedikten sonra bugün ‘Serok Bahçeli’ noktasına gelindi” şeklinde yanıt verdi.

Davutoğlu, Bahçeli’nin başlattığı sürece ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylem planını görerek destek verebileceklerini dile getirerek, “Sayın Bahçeli’nin başlatmış olduğu sürece, içi doldurulması şartıyla, toplumsal psikolojiyi birleştirmek şartıyla destek veririz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, şehit anneleri ve Doğu’da çocuklarını kaybetmiş annelerin haklarını koruyarak destek vereceklerini vurguladı.

Davutoğlu şöyle konuştu:

“Eğer bu tolumun içinden birileri çıkmış ve küçücük bedenler üzerinden rant devşirmeye çalışmışsa bakanlıkların içine nüfuz etmiş bir çete o küçük bedenler üzerinden rant sağlamışsa o zaman sormamız lazım 20 yıldır bu ülkeyi idare edenler bizin babalarımız bunun için mi emek verdiler.

Bir hafta geçti sayın Cumhurbaşkanı bu konuda hala bir açıklama yapmadı. Kendisine sesleniyorum; “Siz şu anda sadece bir kişi olarak orada değilsiniz. Bir nesli temsilcisi, bir yönetici bir devlet adamı olarak oradasınız. Bu çetenin ucu nereye giderse gitsin, sonuna kadar takip etme talimatını ve en büyük cezaları verin.

Sayın Bahçeli’nin başlatmış olduğu sürece, içi doldurulması şartıyla, toplumsal psikolojiyi birleştirmek şartıyla destek veririz. Şehitlerimizin annelerini ve aynı şekilde Doğu’da çocuklarını kaybetmiş annelerin haklarını koruyacak şekilde destek veririz.

Ama önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın eylem planlarını hep beraber görmemiz lazım.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu