Yunus Akgün, maç sonu paylaşımı sebebiyle sevk edildi

ANKARA-BHA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 22 Ekim 2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) yapılan sevk raporlarını açıkladı. Sevk edilen kulüpler ve nedenleri şu şekilde sıralandı:

1. Bellona Kayserispor: 19 Ekim 2024’teki Bellona Kayserispor-Gaziantep Futbol Kulübü maçındaki “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Ayrıca, Kayserispor görevlisi Özlem Uçar, aynı maçta “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

2. İkas Eyüpspor: 19 Ekim 2024’teki İkas Eyüpspor-Göztepe maçında yaşanan “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

3. Göztepe A.Ş.: Aynı maçta meydana gelen “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

4. Onvo Antalyaspor A.Ş.: 19 Ekim 2024’teki Onvo Antalyaspor-Galatasaray maçındaki “talimatlara aykırı hareket” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

5. Galatasaray A.Ş.: Onvo Antalyaspor-Galatasaray maçındaki “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, sosyal medya paylaşımındaki “hakareti” nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

6. Beşiktaş A.Ş.: 20 Ekim 2024’teki Beşiktaş-Tümosan Konyaspor maçındaki “çirkin ve kötü tezahürat” ve “talimatlara aykırı hareket” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

7. Samsunspor A.Ş.: 20 Ekim 2024’teki Samsunspor-Fenerbahçe maçındaki “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

8. Fenerbahçe A.Ş.: Aynı maçtaki “çirkin ve kötü tezahürat” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

9. Sipay Bodrum FK: 21 Ekim 2024’teki Sipay Bodrum FK-Çaykur Rizespor maçındaki “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Disiplin kurulu, bu sevkler doğrultusunda gerekli incelemeleri yaparak yaptırımları belirleyecek. TFF, ligdeki disiplin anlayışını güçlendirmek amacıyla bu tür uygulamaları sürdürmeyi hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu